Ik houd van het woord energie, omdat het zoveel facetten in het leven kan benoemen. Het gaat over drijfveren, vitaliteit, eigenheid, duurzaamheid en nieuwe bronnen ontdekken. Ik leerde weer iets moois over hoe je omgaat met de energie van de ander, bijv. tijdens een coachgesprek. Zo ging ik naar de 3-daagse training van Lex Mulder over Speels coachen.

Ik had een huisje gehuurd via AirBnB in Otterlo midden in de bossen en liet het gezinsleven voor 3 dagen achter me, een heerlijk vooruitzicht. ik kreeg direct energie;-)

We hadden een groep van 6 mensen en Lex Mulder begeleidde ons. Lex, inmiddels 75, maar nog zo fit en helder als een jonge trainer, startte dusdanig dat hij meteen mijn aandacht greep. Het was maandagochtend, iedereen nog een beetje suf of nog met een gedachte bij thuis of werk.

Energize yourself!

Hij begon; “misschien verwachten jullie nu een energizer of iets dergelijks, maar daar doe ik niet meer aan. Omdat ik denk dat het beter is als jullie voor je eigen energie zorgen.” Huppakee, niks geen oppepper, opwarmer of ludieke kennismaking uit de theater scene (want daar heeft hij veel ervaring mee) maar gewoon een opmerking die maakte dat ik rechtop ging zitten. Ik werd direct aangesproken. Of ja…mijn interne motivator werd wakker geschud.

Wat is speels coachen?

Welkom bij speels coachen! Meedeinen met de energie van de groep of van de coachee. Speels coachen is gestoeld op het gedachtengoed van Jacob Levi Moreno (1889-1974), de grondlegger van psychodrama. De kern van psychodrama ligt in het uitbeelden en uitspelen van gebeurtenissen
herinneringen, fantasie├źn en dromen uit iemands leven, in plaats van erover te praten.

Zo ontstaan er dus prachtige scenes die bijna lijken op theater, maar gebruikt worden om coach vragen te duiden, te verdiepen en te ontrafelen.

meer over Voice Dialogue weten? Of lijkt het je interessant om een coach sessie op basis van deze manier te krijgen? bel of mail me!