Bij mij staat het niet vaak stil. Zodra de klad erin komt of de routine te diepe groeven maakt, ontwaakt de rebel in mij en ga ik kijken naar nieuwe mogelijkheden. daar waar het gebeurt. het liefst nog in een vroeg stadium.

Neem een voorbeeld aan stad Eindhoven. Sinds kort woon ik hier, na 20 jaar geresideerd te hebben in de Randstad. Als oorspronkelijke Brabantste zou je kunnen zeggen dat ik terugkom, dat ik terug naar mijn roots ga, maar “Terugkomen is niet hetzelfde als blijven.” Er is enorm veel veranderd in deze stad.

En ik merk hoe vaak ik word verrast door Eindhoven. “De toekomst wordt nu steeds belangrijker” de graffiti tag bovenop de gevel van het oude Woonbedrijf. Deze geveltekst is het geesteskind van de Eindhovense Ruud Scheerens.

Misschien omdat ik het hier niet verwacht of omdat de bescheidenheid een zekere openheid in de weg zit…ik weet het niet, maar ik blijf me verwonderen. Ik zit nog volop in mijn antropologisch onderzoek over hoe mensen hier leven, wonen en werken.

Deze foto collage is over Strijp-S waar oude Philips panden een nieuwe herbestemming krijgen en nieuwe panden worden gebouwd. Hier: De Ontdekfabriek, Area51, Muziekfabriek en de apparatenfabriek.