Sinds ik afgelopen zomer ben verhuisd naar een jaren 70 huis met een grote volwassen tuin en aansluitend een oud park en natuurgebied, bevind ik me dus meer in het groen. Ik ben na 19 jaar Randstad teruggekomen in mijn Brabantse roots. Maar ik weet inmiddels Terugkomen is niet hetzelfde als blijven. Het is eigenlijk een hele nieuwe stap.

Wat niet nieuw is, is terug naar een natuurlijke omgeving. Vroeger bevond ik me als kind veel buiten. Ik speelde op het gras, rolde daarin, modder en plassen waren normaal, ik zwom in natuurlijke vennen, hing urenlang op van die gigantische bladen van struiken, klom in bomen. Er was niets anders dan dat en je kon er uren mee bezig zijn.

Nu de zon weer waterig door de wolken schijnt, maak ik direct gebruik van dat ruige natuurgebied om de hoek. Ik spreek af om te wandelen als mensen op bezoek komen. En het is waar, de gesprekken zijn direct prettig. Ze stromen meer als je wandelt. je hebt een doel, en tegelijk vertel je over je beslommeringen en verlangens op welk niveau dan ook.

Wandel coaching

In het kader van ‘Back to my roots’ wil ik wandelcoaching gaan aanbieden aan professionals uit Eindhoven en omstreken.