Mensen en hun verhalen boeien me mateloos. Vooral in de interactie met elkaar, want daar gebeurt vaak iets magisch. Waarom doen mensen zoals ze doen? Die vraag stelde ik me vroeger al, toen ik aan de Brabantse keukentafel al die verhalen hoorde van de zoete inval, bleef ik zitten om te luisteren en te observeren. De vragen die ze stelde. De problemen waar ze mee zaten. Waarom maken mensen bepaalde bewegingen? En als ze stilstaan, hoe komen ze weer ín beweging?

Mijn achtergrond heeft mij professioneel gevormd, naast de studies die ik heb gedaan; communicatie en organisatie-antropologie. Van mijn moeders kant heb ik het ondernemende, nieuwsgierige, mensgerichte en theatrale. Van mijn vaders kant heb ik de behoefte aan het levenslang blijven leren en het onderwijzen gekregen. Voor beide kanten ben ik dankbaar en dat uit zich professioneel in de brede rode draad van communicatie.

Communicatie: in contact met jezelf, met de ander en met jezelf en de groep. Van onbewuste naar bewuste processen. Van niet weten naar weten. 

Ik begeleid mensen, teams en organisaties bij verander en transitie processen en (persoonlijk) leiderschapsontwikkeling. De manier waarop mensen met elkaar in contact zijn, hoe ze communiceren met zichzelf en elkaar, geven inzicht in overtuigingen en verlangens. Het overbrengen van kennis, mensen laten vertellen over hun ervaringen, samen een verandering voelen, oefeningen bedenken om bewustwording te creëren om uiteindelijk voldaan, dichterbij de eigen waarheid, met een rugzak vol bagage de deur uit te laten lopen. verbonden met het systeem waar je dan deel van uitmaakt.

Ik geloof in het effect van waardering en kijken naar en werken met kwaliteiten. Daar waar het opnieuw stroomt, waar energie vrijkomt. Van nature ben ik energiek en heb een speelse manier van begeleiden. Persoonlijk en open. Van mens tot mens. Onderstaande quote van Hal en Sidra Stone, de grondleggers van de Voice Dialogue, geeft het treffend weer.

“On the journey of self-discovery, let’s stop looking for what is wrong with us. Let us discover, instead, who we are and how we work!” (Hal & Sidra Stone ’93)