Oke, ik ben om. Als relatieve laatbloeier en wellicht toch redelijke schermontkenner, heb ik tijdens de eerste lockdown in maart een e-reader aangeschaft. Eigenlijk omdat ik hoorde dat ik dan in de nacht geen lampje aan hoef te doen en daarmee manlief lekker kon laten tukken. Maar ik ben er erg content mee. En wat heet, ik lees veel meer. Hierbij een lijstje van boeken die mij weer verrijkte in mijn blik op de gekke tijd waarin we leven, de gedachten en gevoelens die ik daarbij heb en de behoefte die ik soms voel als gemakkelijke tegenreactie.

Mijn Corona boekenlijstje:

 • De therapeut van Irvin Yalom (super interessant wanneer je als coach/therapeut werkt)
 • Stoorzender van Arjan Lubach (boeiend door alle plekken die hij beschrijft en wat voor invloed een plek heeft op je creativiteit en je ontwikkeling)
 • De Keuze, leven in vrijheid van Edith Eger (erg indrukwekkend omdat zij laat zien dat niemand je gedachten kan afpakken)
 • Rook van Tynke Hiemstra (van vriendin Tynke, intrigerend verhaal over een gezin dat te maken krijgt met #metoo )
 • Ongetemd leven van Glennon Doyle (heel inspirerend, hoe leef je een waarachtig leven?)
 • Tropenbruid van Susan Smit (prachtige beschrijving over de Indische cultuur in begin 20e eeuw)
 • Zadelpijn en anders damesleed van Liza van Sambeek (domweg keihard gelachen)
 • De zin van het leven (2e keer) van Fokke Obbema (blijft hangen, soms weer terugpakken om te begrijpen)
 • Houd me vast van Sue Johnson (over hechte(re) en veilige relaties)

Mijn Corona Netflixlijstje:

 • The Queen’s Gambit (bingwatcher no.1) (over talentontwikkeling, gekte en genialiteit)
 • The Crown (verbluffend goed gespeeld, over leiderschap gesproken…)
 • Cobra Kai & Myagi-do (vervolgserie van Karate Kid de film)
 • Lupin met Omar Sy (mijn favoriete acteur momenteel en in Paris, mijn favoriete stad)
 • Documentaires van Lady Diana, Nina Simone, Queen

Wat er gebeurt in mijn hoofd is dat Corona maakt dat ik het jaar in tijdslots indeel. Dus je hebt dadelijk een Coronatijd, een lockdowntijd en dat wordt dan later weer groter in 2020 en 2021. Wat deden we toen? Omdat het een uitzonderlijke tijd is, kunnen we het beter onthouden en vind ik het boeiend om lijstjes te maken. Maar eigenlijk heb ik altijd al lijstjes gemaakt, ook voor Corona. Misschien houd ik hem erin…lijstjes..