Het hoe en waarom van doelgericht werken. Ik zat met een opdrachtgever die een vraag stelde, waarin er vanalles gebeurde met hem, mij en een paar van zijn teamleden. lees verder…;-) In hoeverre hebben we samen helder wat we gaan doen als we mensen, teams of organisaties gaan begeleiden in hun ontwikkeling?

Doelgericht werken brengt beweging in de richting van het doel en roept dus ook weerstanden op: komt uit het boek ‘de reiziger en zijn gids’ van Wibe Veenbaas en Piet Weisfelt.

Dat merkte ik toen een teamleder mij vroeg om hem te helpen met het ontwikkelen van zijn team. Of ja team, het was een groep mensen die door de reorganisatie bij elkaar gezet waren en een team moesten worden. De teamleider zag een prachtig beeld voor zich; de teamleden zouden meer kennis en ervaring uitwisselen, hun professionele eigenaarschap nemen bij complexe vragen en initiatieven en behoeften zouden zelf opgepakt worden door de teamleden. Dat wilt iedereen toch? zei hij overtuigend bij het einde van zijn betoog.

Totdat we samenzaten met 2 teamleden van zijn team om de eerste teamdag te organiseren en vorm te geven. De ene collega was een jonge gast die open stond voor iedere ontwikkeling met het team en er ‘een leuke dag’ van wilde maken. Dat wil toch iedereen?!

En de andere, doorgewinterde collega die het voorstel van een teamontwikkelingstraject met argusoren aanluisterde, iets ging opschrijven, toen weer opkeek en zijn hoofd schudde. Ik voelde dat hij kritisch was. Ik vroeg hem wat hij ervan vond en hij kwam met alle mitsen en maren van een dergelijk traject. Want hij had het al vaker meegemaakt, van die dagen, en dat verzand toch in discussies en veel mensen willen helemaal niet veranderen…

We lieten hem even zijn verhaal doen totdat hij klaar was. Toen vroeg ik of hij tegen teamontwikkeling was? Hoezo? Nee helemaal niet. Maar dan moet het wel goed gebeuren!

Ik snapte zijn verzet. Dit was precies waar het over ging. Dat hij zijn verhaal kan doen en dat dat verhaal ok is. Zonder oordeel. Jarenlang is het team verteld wat het moest doen. Nu ineens ruimte creëren om zelf initiatief te nemen? Hoe serieus is dat? Wordt dat ook écht ingezet of zijn het alleen mooie maar holle woorden? Tuurlijk wordt dat met argus ogen bekeken, gelukkig maar.

Omdat de energie in de groep nu wel op ‘go’ stond, ben ik teruggegaan naar het doel. En nu keken we naar een gezamenlijk doel.